Alleen winst telt voor Cocu: "Al het andere is te weinig"

24 februari 2017, 14:37

Phillip Cocu realiseert zich dat PSV met niets minder dan de drie punten genoegen moet nemen in de kraker tegen Feyenoord. De keuzeheer staat met de Eindhovense club acht punten onder de koploper uit Rotterdam-Zuid, waardoor een slecht resultaat in De Kuip een doodsteek kan zijn voor PSV. Alleen de winst telt dus. "Dat lijkt me duidelijk. Al het andere is voor ons te weinig", stelt Cocu.

PSV kan bij winst in het hol van de leeuw op vijf punten achterstand van Feyenoord komen, maar moet in het geval van een nederlaag elf punten prijsgeven op de Rotterdamse lijstaanvoerder. "Als we winnen is er nog wat mogelijk, ondanks dat we het niet in eigen hand hebben. Als we verliezen wordt het een heel lastig verhaal, gezien de achterstand van elf punten en het solide ogende Feyenoord", zegt Cocu op PSV.nl over de kraker in De Kuip, die zondag om 14.30 uur afgetrapt wordt.

Hoewel Feyenoord een comfortabele voorsprong verdedigt, schat Cocu in dat de Rotterdammers ook aanvallend zullen spelen. "Net als PSV is Feyenoord gebaat bij winst. Kijk alleen maar naar de achterstand van Ajax, die kleiner is dan onze achterstand", stelt de PSV-coach. Ajax, dat Heracles Almelo zondag na de kraker in de ArenA ontvangt, staat momenteel vijf punten achter Feyenoord en drie punten boven PSV.

Cocu hoopt dat PSV het hoofd koel kan houden in Rotterdam. "De druk en ambiance van deze topper moeten het beste in onszelf naar boven halen. Dit zijn de mooiste wedstrijden van het jaar. Wedstrijden die je het liefst iedere week zou willen spelen", vertelt Cocu, die met PSV al zes wedstrijden op rij zonder averij is. "Het vertrouwen in het team is groot. Het geloof op een goed resultaat aanwezig. Dat zijn belangrijke factoren", besluit de trainer, die de herstelde Jürgen Locadia weer op de bank laat plaatsnemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen