Van den Brom kritisch, Jans ziet slechte statistieken PEC

24 februari 2017, 15:20

Na de 7-1 nederlaag van AZ tegen Olympique Lyon in de Europa League wil de ploeg de rug rechten wanneer PEC Zwolle zondag om 14.30 uur op bezoek komt in Alkmaar. De huidige nummer dertien in de Eredivisie verloor afgelopen week van FC Utrecht en zal punten moeten gaan pakken om uit de degradatiezone te blijven.

Van den Brom: "Kritisch naar mezelf en het elftal"

Voor AZ en John van den Brom is het zaak om zo snel mogelijk over de teleurstelling van de Europa League heen te komen. Maar dat is volgens de trainer makkelijker gezegd dan gedaan. "Waar ik nu mee bezig ben is te bedenken: hoe gaan we nu weer verder met die jongens? Het is simpel om te zeggen dat je hetgeen dat gebeurd is achter je moet laten, maar je neemt het natuurlijk wel mee", vertelt hij op de website van de Alkmaarders. 

AZ kreeg tegen Lyon bijzonder gemakkelijk doelpunten tegen en volgens Van den Brom is dat iets om over na te denken. "Het begint met kritisch zijn op mezelf en op de jongens. We moeten de rijen sluiten en de koppies weer in dezelfde richting krijgen. We moeten weer door. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is wel de enige remedie om uit een situatie als deze te komen. We gaan niet veel veranderen aan de manier van spelen, maar er moeten wel accenten gelegd worden."

Jans: "AZ lijkt aangeschoten wild"

Ook Ron Jans bekeek het Europa League-duel tussen AZ en Olympique Lyon. "Het was niet goed wat ze lieten zien. Na donderdag lijkt AZ aangeschoten wild, maar dat is heel gevaarlijk. Ze zullen dit weekend iets recht willen zetten", vertelt hij aan De Stentor. Ook voor PEC Zwolle eindigde het laatst gespeelde duel in een nederlaag. FC Utrecht was met 3-1 te sterk. "Maar voor die wedstrijd ging het goed met ons."

Wel verwacht Jans dat het tegen AZ lastig zal worden en de statistieken spreken ook niet in het voordeel van de ploeg uit Zwolle. "Als je kijkt naar hoeveel punten we hebben gepakt tegen teams uit het linkerrijtje, zijn we op papier kansloos. Maar wanneer we het niveau van voor de wedstrijd in Utrecht weer halen, liggen er tegen AZ kansen", concludeert hij. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen