KNVB-man De Jong: "Voorkeur verzwijgen is hypocriet"

24 februari 2017, 20:59

Er is de laatste dagen veel te doen over Gijs de Jong, de operationeel directeur van de KNVB. De topman zei donderdag dat hij zondag gaat duimen voor Feyenoord in de kraker tegen PSV. Phillip Cocu, de trainer van PSV, [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/312402/cocu-snapt-niets-van-teksten-de-jong-zorgwekkend/,_blank,snapt niets] van die uitlatingen. De Jong zelf begrijpt weinig van de ophef.

"Voetballiefhebbers hebben voorkeuren en als je die verzwijgt, zou dat hypocriet zijn. Volgens mij is er niemand die mij van enige vooringenomenheid kan betichten", stelt De Jong bij de NOS. "Niemand hoeft bang te zijn dat we niet oprecht of objectief zouden handelen. Er is geen sprake van een dubbele agenda. Het gaat gewoon over voetbal, voetbal is leuk en daar hebben we het graag over. En dat is ook de bedoeling van de column."

De uitspraken van De Jong zijn ook opmerkelijk omdat hij van huis uit PSV-supporter is. "Ik heb jaren een seizoenkaart gehad van PSV, dus mijn voorkeur gaat in principe uit naar die club. Maar dat heeft niks te maken met mijn functie, het enige wat we in die column laten zien is dat we liefhebbers zijn en graag over voetbal praten", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen