Streppel blijft kalm, Roda wil het Heerenveen lastig maken

24 februari 2017, 21:29

Voetballend was sc Heerenveen in de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie vaak niet minder dan de tegenstander, toch pakte de Friese club in deze fase slechts één punt. Het speelde gelijk tegen FC Groningen en verloor van PSV, FC Utrecht, AZ en FC Twente.

Streppel: "We spelen gewoon goed"

Zaterdag speelt Heerenveen thuis tegen Roda JC Kerkrade. Coach Jurgen Streppel is niet van plan zijn opstelling voor het treffen met de Limburgers drastisch om te gooien vanwege de mindere reeks. "Persoonlijke fouten horen bij het voetbal en daar zal je mee moeten dealen", zegt Streppel tegen Omrop Fryslân. "We spelen gewoon goed en dat is de basis om wedstrijden te winnen. Het enige wat we niet doen is doelpunten maken, maar daar hebben we deze week aandacht aan besteed."

Streppel kan tegen Roda JC weer beschikken over Lucas Bijker. De verdediger keert terug van een schorsing. Martin Ødegaard heeft vermoedelijk weer een basisplaats omdat Pelle van Amersfoort is geschorst. Ook Jeremiah St. Juste en Wout Faes zitten op het strafbankje, terwijl Stijn Schaars nog steeds geblesseerd is. De middenvelder stond deze week wel weer op het trainingsveld.

Anastasiou: "Druk groot bij Heerenveen"

Tegenstander Roda JC won afgelopen weekend, weliswaar tegen de verhoudingen in, met 1-0 van Go Ahead Eagles. Trainer Yannis Anastasiou kent de mindere resultaten van Heerenveen en wil daar met zijn team een vervolg aan geven. "Ze hebben de laatste duels niet gewonnen, dus de druk is daar op dit moment groot", zegt de Griek tegen Roda JC TV. "Ze denken misschien dat het tegen Roda JC makkelijk wordt, maar dat ligt aan ons. Gaan we makkelijk cadeautjes weggeven of gaan we echt moeilijk doen? Dat ligt aan ons en we willen niet dat ze het makkelijk krijgen tegen ons."

Beni Badibanga en Simon Church ontbreken bij Roda JC, Abdul Ajagun en Martin Milec zijn twijfelgevallen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen