Kieftenbeld belangrijk voor Birmingham, Rangers onderuit

24 februari 2017, 23:07   Bijgewerkt: 25 februari 2017, 00:27

Met zijn eerste doelpunt van dit Championship-seizoen heeft Maikel Kieftenbeld de basis gelegd voor een overwinning van Birmingham City. De Nederlandse middenvelder scoorde vrijdag in de uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers de 0-1. Zijn team won uiteindelijk met 1-2 in het Molineux Stadium.

Kieftenbeld, die FC Groningen in de zomer van 2015 verruilde voor Birmingham City, opende in de 27ste minuut de score. Hij tikte de bal van dichtbij in het doel, nadat Wolverhampton-keeper Carl Ikeme het leder had losgelaten bij een hoge voorzet. David Davis was vijf minuten later de maker van de 0-2. Acht minuten na rust moest Birmingham door een directe rode kaart voor Paul Robinson verder met tien man. Nouha Dicko bracht twintig minuten later de spanning terug, maar het bleef vervolgens bij 1-2. Door de winst klimt Birmingham naar de dertiende plek in het Championship.

Rangers verliest in slotfase

In Schotland verloor Rangers FC met 2-1 bij Inverness CT. Billy McKay zorgde vlak voor tijd voor het beslissende doelpunt in het Tulloch Caledonian Stadium. Kort daarvoor had Inverness-invaller Iain Vigurs het vanaf elf meter nog nagelaten om er 2-1 van te maken. Rangers staat derde in het Premiership, op dertig punten achterstand van koploper Celtic. Dat team, dat 24 punten meer heeft dan nummer twee Aberdeen en daarmee afstevent op een Europees record, speelt zaterdag nog thuis tegen Hamilton. Aberdeen ontvangt eveneens zaterdag Ross County.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen