Guardado denkt aan Amerika en hoopt op Feyenoord-dip

25 februari 2017, 09:57

De kans dat Andrés Guardado komende zomer de deur van het Philips Stadion definitief achter zich dichttrekt, is aanwezig. De ervaren Mexicaan werd afgelopen zomer al in verband gebracht met een overstap naar de Amerikaanse competitie en de middenvelder heeft wel oren naar een transfer naar de Verenigde Staten. De routinier focust zich echter eerst op de landstitel met PSV.

Atlanta United meldde zich deze winter in Eindhoven, maar bereikte vervolgens geen akkoord. "Er was inderdaad interesse van die club, maar die is niet concreet geworden", geeft Guardado toe tegenover De Telegraaf. "Voetballen in de Verenigde Staten is zeker interessant. Het voetbal daar zit in de lift en het is dichter bij Mexico. Ik heb bijna mijn hele loopbaan in Europa gespeeld en op de gevorderde leeftijd van 30 jaar denk je er wel eens over na om dichter bij je familie te zijn."

"Maar het belangrijkste is het sportieve en ik wil tot het WK in 2018 op het hoogste niveau blijven spelen. Daarom zou het ideaal zijn om tot die tijd in Europa te blijven. Mijn contract bij PSV loopt na dit seizoen nog een jaar door en ik blijf hier met alle plezier nog een seizoen", stelt hij. Zondag gaat Guardado met PSV op bezoek bij Feyenoord. "Dit is absoluut een sleutelwedstrijd, die we móeten winnen. Als wij dichter bij ze weten te komen, dan slaat misschien toch de twijfel toe bij Feyenoord. Ze zijn bezig aan een goed seizoen, maar ook zij kunnen een dipje krijgen."

Guardado beseft dat koploper Feyenoord uitstekend bezig is in dit seizoen. "Feyenoord heeft een heel duidelijke speelstijl en is enorm efficiënt. Ze hebben niet altijd goed gespeeld, maar wel een fantastisch rendement gehaald. Een beetje zoals wij dat deden twee seizoenen geleden. Het is een fysiek heel sterk team, dat enorm strijdbaar is en negentig minuten blijft gaan. In die intensiteit zullen we mee moeten, anders gaan we het heel zwaar krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen