Botteghin geniet: "Die druk, dat gevoel is geweldig"

25 februari 2017, 11:24

Omdat Feyenoord voor het eerst sinds 1999 de landstitel kan pakken in de Eredivisie, staat de druk vol op de ketel in Rotterdam-Zuid. Verdediger Eric Botteghin ervaart dat niet als negatief en geniet zelfs van de druk op zijn team. Hij kijkt bovendien met een goed gevoel vooruit op de kraker tegen PSV van zondag.

Na 23 speelronden staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie, waardoor de titel steeds dichterbij begint te komen voor de club die vanaf speelronde één bovenaan staat. "De situatie waarin we nu staan, die wil iedereen. Ik speel om kampioen te worden", zegt hij tegen de NOS. "Die druk, dat gevoel is geweldig. Ik vind het lekker." 

Hij beseft dat het duel met PSV van groot belang is in de race om de titel. "Als PSV verliest, zijn ze weg in de titelstrijd", denkt Botteghin, die in Nederland behoorlijk naam begint te maken. Hij begon zijn loopbaan bij PEC Zwolle en vertrok vervolgens via NAC Breda en FC Groningen naar Feyenoord. "Ik maak kleine stapjes, maar wel vooruit. Nu speel ik voor een topclub. Ik zit lekker in mijn vel en speel met veel vertrouwen. Mijn eerste droom heb ik waargemaakt, nu heb ik er nog een: kampioen worden. Dan heb ik alles bereikt wat ik vroeger wilde." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen