HSV weer kanonnenvoer voor Bayern, concurrentie wint ook

25 februari 2017, 17:35   Bijgewerkt: 25 februari 2017, 17:45

Hamburger SV en de Allianz Arena, het is geen goede combinatie. De laagvlieger kreeg de laatste jaren vrijwel altijd een behoorlijk pak slaag in de uitwedstrijden bij Bayern München en ook zaterdagmiddag heeft de formatie van Markus Gisdol een zeer zware nederlaag geleden. De thuisploeg was met maar liefst 8-0 te sterk. Ondertussen boekten ook RB Leipzig en Borussia Dortmund simpele zeges in de Bundesliga.

De laatste zes uitduels voor vandaag eindigden voor HSV allemaal al in ruime nederlagen. De ploeg verloor achtereenvolgens met 6-0, 5-0, 9-2, 3-1, 8-0, 5-0 en vandaag dus 8-0. Het pijnlijke was zaterdag dat HSV niets meer dan kanonnenvoer was en Bayern werkelijk geen strobreed in de weg legde. Zo kon het gebeuren dat er bij rust door goals van Arturo Vidal en Robert Lewandowski (2) al een 3-0 stand op het bord stond. Na de pauze ging Bayern vrolijk verder en dat was met name een mooi signaal richting Carlo Ancelotti. De coach zat zaterdag namelijk voor de duizendste keer als trainer op de bank bij een profwedstrijd.

{image[317151][right-half][]}Dat jubileum werd na de pauze nog mooier, toen Bayern rustig verder ging met het vermorzelen van de kansloze tegenstander. Het feestje werd hervat door Lewandowski, die de 4-0 op de borden zette en daarmee zijn hattrick completeerde. Vervolgens was ook David Alaba trefzeker. Invaller Kingsley Coman deed ook een duit in het zakje, hij stond pas net in het veld toen hij de 6-0 aantekende. Ook de 7-0 kwam vervolgens op naam van de Fransman. Het slotakkoord werd verzorgd door Arjen Robben, die de hele wedstrijd speelde en de eindstand op 8-0 bepaalde. HSV is een tegenstander die Robben sowieso goed ligt: in zijn laatste tien duels scoorde hij tien keer tegen de laagvlieger.

{image[317150][left-half][]}Hoewel Bayern dus een ruime overwinning noteerde, is het gat met concurrent RB Leipzig niet groter geworden. De nummer twee van de competitie kende tegen 1. FC Köln een uitstekende start en won de wedstrijd met 3-1. Emil Forsberg zorgde al na vijf minuten voor de voorsprong, een eigen goal van Diminic Maroh betekende een halfuur later de 2-0. Namens de bezoekers deed Yaya Osaka na de pauze wel wat terug, maar Timo Werner haalde twaalf minuten later de spanning weer uit het duel: 3-1. Het gat tussen Leipzig en Bayern bedraagt nog altijd vijf punten.

Borussia Dortmund heeft de derde plaats weten te consolideren, omdat het net als Bayern en Leipzig simpel wist te winnen in de 22ste speelronde. Op bezoek bij middenmoter SC Freiburg opende verdediger Sokratis het bal in de eerste helft, waarna Pierre-Emerick Aubameyang in de tweede helft op schot was. De Gabonees tekende in de 55ste en de 70ste minuut voor twee doelpunten en dirigeerde de ploeg van Thomas Tuchel daarmee naar een soepele 0-3 overwinning.

Mede dankzij Paul Verhaegh heeft FC Augsburg drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SV Darmstadt 98. De Nederlander schoot in de 55ste minuut raak vanaf elf meter, acht minuten nadat Marcel Heller namens de thuisclub voor de 1-0 had gezorgd. Verhaegh staat in Duitsland te boek als een ware strafschopspecialist, vijftien van zijn laatste zestien penalty's vlogen tegen de touwen. In de slotfase werd het vervolgens ook nog 1-2 voor de middenmoter, omdat Raúl Bobadilla vijf minuten voor tijd de winnende goal aantekende. Augsburg staat daardoor steviger in de middenmoot, terwijl de zorgen voor Darmstadt alleen maar groter worden.

Bayer Leverkusen verloor midweeks van Atlético Madrid en heeft die kater in dit Bundesliga-weekend niet weg kunnen spoelen. Tegen FSV Mainz 05 kwam de thuisploeg dramatisch uit de startblokken: al na elf minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord in de Bay Arena. Stefan Bell en Levin Öztunali waren de doelpuntenmakers.