Revelatie Atalanta Bergamo verrast met winst in Napels

25 februari 2017, 20:09

Napoli heeft verzuimd de tweede plaats in de Serie A, al dan niet tijdelijk, over te nemen van AS Roma. De ploeg van trainer Maurizio Sarri ging zaterdag in het eigen Stadio San Paolo met 0-2 onderuit tegen seizoensrevelatie Atalanta Bergamo.

Verdediger Mattia Caldara was met twee doelpunten de grote man bij Atalanta. In de 28ste minuut kopte hij uit een corner de 0-1 tegen de touwen. Twintig minuten voor tijd was de Italiaan op aangeven van Leonardo Spinazzola ook goed voor de 0-2. Atalanta, waar Hans Hateboer op de bank bleef, was vlak voor de tweede treffer nog met tien man komen te staan wegens de tweede gele kaart van Franck Kessié.

Napoli creëerde meer kansen dan Atalanta, maar kreeg de bal niet achter keeper Etrit Berisha. In de openingsfase raakte Lorenzo Insigne wel de lat. Met 54 punten staat Napoli derde in de Italiaanse competitie, op twee punten van nummer twee AS Roma. Dat team gaat zondag nog op bezoek bij Internazionale. Atalanta komt door de winst op 51 punten en bezet daarmee knap de vierde plek.