Bizarre comeback FC Utrecht doet FC Groningen veel pijn

25 februari 2017, 20:47

FC Utrecht is er ondanks een 2-0 achterstand bij rust in geslaagd om alsnog drie punten te pakken. Op bezoek bij FC Groningen leek het lange tijd af te stevenen op een nederlaag, totdat de mannen van Erik ten Hag zich ijzersterk terugvochten. Goudhaantje was Yassin Ayoub, die de winnende maakte: 2-3.

Al in de vierde minuut van de wedstrijd stond de thuisaanhang juichend op de tribunes. Bryan Linssen, die steeds meer bekritiseerd werd omdat hij zelden effectief is, kopte overtuigend binnen in duel met Mark van der Maarel. De verdediger van FC Utrecht liet zich als een kind wegzetten en sprong half mee.

Met twee cruciale en afgestrafte dekkingsfouten in het centrum ging FC Utrecht een loodzware tweede helft tegemoet in het Noordlease Stadion. Zeker omdat het voorin zelf ook veel te weinig creëerde. Gyrano Kerk, die vorig weekend scoorde bij zijn basisdebuut, kreeg opnieuw de voorkeur boven Richairo Zivkovic, maar maakte te veel fouten. Ook Sebastien Haller was vrijwel onzichtbaar.

Want dat scenario kwam er. Terwijl rechtsback Giovanni Troupee de bal loeihard in de kruising pegelde, was het Yassin Ayoub die er even later ook nog eens 2-3 van maakte. Na een razendsnelle aanval legde Kerk de bal terug via de hak en bleef de kleine middenvelder koel oog in oog met Sergio Padt.

In de slotfase probeerde FC Groningen zich terug te knokken naar een punt, wat verdiend was geweest, maar dat lukte niet. Dankzij de overwinning verstevigt het elftal van Erik ten Hag de vierde plek, terwijl Groningen blijft steken op de tiende plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen