Koeman tevreden: "Drie punten en weer de nul gehouden"

25 februari 2017, 21:04

Ronald Koeman is vooral tevreden over de eerste helft van zijn team Everton tegen Sunderland. De ploeg uit Liverpool won zaterdag op het eigen Goodison Park met 2-0 van de laagvlieger, door doelpunten van Idrissa Gueye voor en Romelu Lukaku na rust.

"Drie punten en weer de nul gehouden", constateerde Koeman na afloop tevreden in gesprek met de BBC. "Ik was heel tevreden over de eerste 45 minuten, maar minder over de tweede 45 minuten. Ik ben van mening dat we het tempo lieten zakken in de tweede helft en meer naar achteren speelden dan naar voren. Bij één moment hadden we geluk, toen Defoe de lat raakte. In de opbouw maakten zij een overtreding op Morgan Schneiderlin, maar de scheidsrechter floot er niet voor. Toch hebben we geluk gehad. We riepen het over onszelf af, door na rust het tempo te laten zaken."

Everton staat zevende in de Premier League, met vier punten achterstand op nummer zes Manchester United. Dat team heeft wel nog een wedstrijd tegoed. "Er is een gat tussen ons en de ploegen boven ons, maar er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan", weet Koeman. "Je moet door blijven gaan en het momentum aan je kant krijgen. De club achter ons, West Bromwich Albion, steekt in een goede vorm. Over twee weken spelen we echter thuis tegen hen. We zijn sterk en houden vaak de nul, wat ons veel punten oplevert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen