Wijnaldum: "In Nederland is het breien, in Engeland toeslaan"

26 februari 2017, 12:24

Georginio Wijnaldum maakt een uitstekend seizoen mee bij Liverpool. De middenvelder is inmiddels een vaste waarde in het elftal van Jürgen Klopp en voelt zich uitstekend in Engeland. In een interview met de NOS gaat hij in op de verschillen tussen de Eredivisie en de Premier League.

Eerder al sprak Wijnaldum zich uit over het het verschil in trainingsintensiteit. De Oranje-international merkt dat er in Engeland vaker en harder wordt getraind. "Bij PSV klaagden we al als we een paar rondjes moesten lopen. Toen zei de looptrainer van PSV al: jullie klagen zomaar. Wat je in het buitenland moet doen, is vele malen harder."

Het spel wat Liverpool speelt onder Klopp ligt Wijnaldum goed. "We zijn constant op zoek naar een goal. Het is aanvallen, aanvallen, aanvallen. Als wij even de bal rondspelen, begint het publiek al te klagen. Ze willen gewoon iets zien, aanvallend voetbal. Daarom gaat het zo snel in Engeland. In Nederland is het meer breien, totdat je een gaatje vindt. Hier is het eigenlijk alleen maar toeslaan", legt de middenvelder uit. "

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen