Valckx maakt zich zorgen over verschillen in spelerssalarissen

26 februari 2017, 13:30

Stan Valckx stelt dat de geldverschillen in het voetbal alsmaar groter worden. De directeur van VVV-Venlo ziet niet alleen een groot verschil tussen Nederland en het buitenland, maar ook tussen de Eredivisie en de Jupiler League. Hij verwacht dat dat nadelig werkt voor het Nederlands voetbal.

Bij de ploegen die in de Eredivisie strijden om het kampioenschap ligt het salarisplafond vaak rond de één miljoen euro. In de Jupiler League is dat een stuk minder, vertelt Valckx bij De Tafel van Kees. "Vrijwel iedereen verwacht dat een profvoetballer miljoenen heeft, twee villa's en drie auto's. Maar bij VVV krijgen spelers gemiddeld 4.000 bruto per maand."

Volgens Valckx zijn de verschillen inmiddels zo groot geworden dat het effect ervan merkbaar is in het voetbal van Nederland. Daardoor is concurreren met buitenlandse clubs steeds lastiger. "In de Jupiler League worden de salarissen structureel minder. In de landen om ons heen gaat het juist omhoog, terwijl het in Nederland alleen maar minder wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen