De Koning zag goed Go Ahead: "Maar na de 2-0 was het over"

26 februari 2017, 15:38

Go Ahead Eagles ging zondagmiddag met 1-3 onderuit tegen Vitesse. Desondanks was de thuisploeg lange tijd de bovenliggende partij op De Adelaarshorst. Hans de Koning stelde dan ook dat het niet afmaken van kansen het enige was wat hij de ploeg kon verwijten.

De Koning vond dat Go Ahead Eagles lange tijd goed mee heeft kunnen doen met Vitesse, zo vertelt hij aan FOX Sports. "We kregen zelf in de eerste helft ook nog een kans op voorsprong te komen. Maar dan maken zij de 0-1. In de rust heb ik gezegd dat we door moesten blijven gaan omdat wij op dat moment wel de bovenliggende partij waren. Maar je moet jezelf wel belonen. Toen het tweede doelpunt viel was het eigenlijk geen wedstrijd meer."

Go Ahead Eagles krijgt vaak de nodige complimenten over het goede spel van de ploeg. Maar aanvallend spelen heeft ook risico's. "Op een gegeven moment speel je met zes aanvallers en dan worden de linies groot. Vitesse heeft de kwaliteit om ons van het kastje naar de muur te spelen. Dat deden ze de laatste twintig minuten ook", aldus de trainer, die zijn tactiek niet gaan veranderen voor de aankomende wedstrijden tegen sc Heerenveen en PSV. "We moeten ons eigen voetbal blijven spelen, want dat kunnen we goed.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen