Cocu richt zich na verloren kraker op gevecht met Ajax

26 februari 2017, 17:56

Phillip Cocu denkt, in elk geval voorlopig, niet meer aan een derde landstitel op rij. De oefenmeester verloor zondag met PSV de kraker in De Kuip bij koploper Feyenoord met 2-1. Daardoor heeft de Eindhovense club nu elf punten achterstand op de Rotterdammers. Cocu kijkt nu naar nummer twee Ajax, dat met een duel minder gespeeld drie punten meer heeft dan PSV.

"Er is nog een aantal duels te gaan, maar ik ga zeker niet zeggen dat de titelstrijd openligt", aldus Cocu bij de NOS. "We spelen ook niet meer tegen Feyenoord, maar nog wel tegen Ajax. Laten we met het team proberen voor elkaar te krijgen dat gat te dichten, want het is zeker een belangrijke positie", doelt Cocu op het feit dat de nummer twee zich plaatst voor de voorronde van de Champions League. "In theorie is alles nog wel mogelijk, maar we praten niet over de titel. We moeten naar ons eigen spel kijken en proberen degene boven ons nog in te halen."

Jan-Arie van der Heijden maakte acht minuten voor tijd het winnende doelpunt voor Feyenoord, al kon het feest in De Kuip pas losbarsten nadat de doellijntechnologie de doorslag had gegeven. Cocu legt zich erbij neer, ook al ging hij even verhaal halen bij de vierde official. "De doellijntechnologie gaf aan dat het een goal was, dan is het een goal. Daar gaan we niet moeilijk over doen. In eerste instantie liep de vierde official weg. Toen zei hij dat het geen goal was en daarna weer wel, waarna hij een rood randje om zijn horloge liet zien. Dan kan ik niet tekeer gaan, want ik ga ervan uit dat die apparaten goed werken."

Cocu wil de doellijntechnologie sowieso niet als excuus gebruiken. "Het was vandaag gewoon een gevecht. We zijn ervoor gegaan en Feyenoord absoluut ook, waarbij zij aan het langste eind hebben getrokken. Na de 1-1 gingen beide ploegen voor de winst. Bergwijn kreeg voor ons één of twee goede kansen en in toppers zijn die bepalend. Zij maakten hem wel vanuit een corner", besloot Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen