Zoet: "Overtreding op Moreno ziet systeem helaas niet"

26 februari 2017, 18:52

"Zwaar klote", zo luidde de eerste reactie van Jeroen Zoet voor de camera van de NOS, na de verloren kraker bij Feyenoord. De doelman van PSV werkte de bal in de slotfase over zijn eigen doellijn en legde daarmee onbedoeld de eindscore in De Kuip vast op 2-1. De doellijntechnologie toonde aan dat het een rechtsgeldige treffer was, al was dat met slechts één millimeter.

"Zwaar klote, vooral de manier waarop", mopperde Zoet. "We kregen zelf een kans op de 1-2 en dan moeten we naar onszelf kijken, want die had erin gemoeten. Onze start was ook niet PSV-waardig. Als ik wist waar dat aan lag, dan had ik er in het veld gelijk aan wat kunnen doen. Daarna herpakten we ons redelijk en kregen we een aantal mogelijkheden, waar we weinig mee deden. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist bij een hoekschop."

Daarbij werkte Zoet de bal over zijn eigen doellijn. De doelman heeft de beelden teruggezien en beklaagt zich over een overtreding van Jan-Arie van der Heijden. "Volgens mij werkte Jan-Arie Héctor (Moreno, red.) met een ippon naar de grond, maar helaas ziet dat systeem het niet."

Met 'dat systeem' doelde Zoet op de doellijntechnologie, die uitsluitsel moest geven of de bal bij de hoekschop wel of niet volledig over de doellijn was. "Of we hebben verloren van de techniek? Bas (scheidsrechter Bas Nijhuis, red.) liet eerst doorspelen en pas daarna ging zijn horloge af. Als dat niet was gebeurd, dan had hij denk ik geen doelpunt gegeven. Dus je kan je afvragen hoe dit in Nederland zit, of we volgend jaar misschien wel overal doellijntechnologie moeten hebben. Maar we moeten naar onszelf kijken. Je wil niet weten hoe ik hier sta. Ik baal er enorm van. Je moet altijd in dingen blijven geloven, maar de titel is heel ver weg. Vandaag is een zware klap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen