PSV'ers realistisch: "Strijd om plek twee nu belangrijk"

26 februari 2017, 21:00

Het 2-1 verlies tegen Feyenoord komt hard aan bij PSV, dat na de verloren kraker zo goed als kansloos is in de titelrace. FCUpdate.nl sprak na afloop van de bewogen kraker in Rotterdam-Zuid met diverse PSV'ers over het verdwijnen van de titelaspiraties en de bijzonder matige start van de Eindhovenaren in De Kuip.

Focus op tweede plek

We spraken onder meer met Jetro Willems, die zich er vooralsnog bij neerlegt dat PSV niet meer kan meestrijden om het landskampioenschap. Feyenoord en Ajax staan namelijk al respectievelijk elf en zes punten voor. "Je weet het nooit, maar het wordt heel moeilijk", realiseert Willems zich. "Maar we moeten de focus blijven leggen op het meedraaien bovenin. Je speelt nog voor de tweede plek. We moeten Ajax verslaan en de focus op PSV zelf houden."

Steven Bergwijn liet zich ook kort uit over de eliminatie van PSV in de titelstrijd. "Het kampioenschap wordt nu wel heel lastig, maar er zijn nog wel tien wedstrijden te gaan. We moeten er gewoon voor zorgen dat we alles winnen en dan zien we wel wat er gebeurt."

Dramatische start

Dan over de verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Willems snapt niets van de eerste twintig minuten van de wedstrijd. "Als je zo begint, dan denk je 'wat gebeurt hier?'. We gaven ze drie keer de kans om te scoren. Aan zulke wedstrijden mag je niet relaxed beginnen", verzucht Willems. "Je moet focus en spanning voelen en dat in de wedstrijd laten zien."

Ramselaar kan zich wel vinden in de lezing van Willems. "Het begin was niet goed. We keken op tegen Feyenoord en verloren elk duel. Hun publiek ging erachter staan en wij kwamen er niet uit. Pas na de 1-0 begonnen we eigenlijk te voetballen en ons eigen spel te spelen, maar dat was te laat. Het is zuur dat het zo laat nog fout ging. Zeker omdat wij in de slotfase nog twee grote kansen op 1-2 hadden", stelt Ramselaar.

"Dit is heel vervelend", vult Bergwijn, die al snel inviel voor de geblesseerde Marco van Ginkel, aan. "In de eerste twintig minuten waren we minder dan Feyenoord, maar daarna waren we wel gelijkwaardig", aldus Bergwijn, die vorige week nog in de basis mocht starten tegen NEC (3-1 winst). De jonge aanvaller vond, net als Willems, niet dat PSV te veel onder de indruk was van de sfeer in De Kuip. "Ik denk dat veel spelers bij ons zich daar niets van aantrekken, met hun ervaring in de Champions League."

Door: Koen Jans

[photo,104955,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen