Shakespeare schrijft droomscenario en wil wel aanblijven

28 februari 2017, 08:02   Bijgewerkt: 28 februari 2017, 15:56

Vrijwel de hele voetbalwereld spuwde zijn gal over de beslissing van de clubleiding van Leicester City om manager Claudio Ranieri de laan uit te sturen. Waar de Italiaanse tacticus de club vorig seizoen nog naar misschien wel de grootste stunt uit de voetbalgeschiedenis wist te leiden, werd hij nu ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Onder zijn interim-opvolger Craig Shakespeare liep het maandagavond gek genoeg meteen weer als een tierelier: 3-1 winst tegen Liverpool.

Shakespeare schreef een geweldig scenario in zijn eerste wedstrijd als interim-manager van Leicester. Liverpool werd op overtuigende wijze afgebluft en onder meer door twee goals van Jamie Vardy werd er met verdiend met 3-1 gewonnen in het King Power Stadium. Omdat Shakespeare populair is bij de spelers van Leicester en vorig jaar als assistent van Ranieri ook belangrijk was bij het behalen van de landstitel, is hij een serieuze kandidaat om de ontslagen Italiaan definitief op te volgen bij de regerend kampioen.

De kans daarop is door de 3-1 zege op Liverpool alleen maar groter geworden. Na afloop kreeg Shakespeare uiteraard veel vragen over de situatie rond de trainersstoel bij Leicester. "Of ik het in me heb om de functie in te vullen? Ik denk het wel. Ik heb er geen angst voor en loop er daarom niet voor weg", geeft Shakespeare aan tegenover diverse Engelse media. "Het is voor de clubleiding zaak om de juiste stap voor de club te zetten."

Het wordt interessant om te zien wie er komende zaterdag in de dug-out zal zitten, als Leicester het in een degratieduel opneemt tegen Hull City (thuis). "Mijn taak was eerst om de jongens klaar te stomen voor het duel met Liverpool en dat heb ik gedaan. We zullen zien wat er nu gaat gebeuren. Ik denk dat het vrij snel is voor een aanstelling, maar de club zal naar me toe komen als het wat wil veranderen", aldus Shakespeare, die voor zijn periode als rechterhand van Ranieri ook al de assistent was van Nigel Pearson. "Ik heb de afgelopen dagen in ieder geval genoten, ondanks alle kritiek van buitenaf. Maar dit is maar één wedstrijd en een zwaluw maakt nog geen zomer. Het is aan de clubeigenaars."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen