Jahanbakhsh over WK: "Fantastisch dat droom uitkwam"

28 februari 2017, 11:37

Alireza Jahanbakhsh dwong met zijn prestaties in het shirt van NEC in 2015 een transfer naar AZ af, maar maakte voor zijn periode in Alkmaar al zijn opwachting op het WK. In 2014 vertegenwoordigde hij Iran op 20-jarige leeftijd op de mondiale titelstrijd in Brazilië. Bijna drie jaar na dato blikt hij hier op terug.

"Ik weet nog dat ik het WK 2006 met mijn familie op televisie keek. Mijn vader keek me tijdens een wedstrijd en en zei het volgende: 'dit is mijn grootste droom, dat jij daar op een dag op het WK speelt'. Ik was toen nog maar een kind; niemand had zich kunnen voorstellen dat ik dat acht jaar later voor elkaar zou krijgen. Toch kwam de droom uit. Het was fantastisch dat dit mij gelukt is", zegt Jahanbakhsh op de website van de FIFA.

De Iraniër kwam op 19-jarige leeftijd bij NEC terecht. "Ik wist dat ik naar Europa moest gaan om de nationale ploeg te halen. In Iran was ik altijd wel goed, maar was het moeilijk om door te breken omdat ik bij een kleine club (Damash Gilan, red.) zat. Toen ik een aanbieding vanuit Nederland kreeg, hoefde ik niet te twijfelen. Ik wist zeker dat ik het moest doen. En een paar maanden later stond ik in het nationale team. Natuurlijk was het lastig om mijn familie achter te laten voor een ander land met een andere cultuur, maar ik twijfelde niet omdat ik mijn ambities wilde realiseren."

"Het was geweldig om zo jong al op een WK te staan, een droom. Ik heb er zó veel van geleerd. Hopelijk kan ik op het volgende WK een nieuwe stap zetten, omdat we in Brazilië ongelukkig waren in de groepsfase", vertelt Jahanbakhsh, die lovend is over Iran-bondscoach Carlos Queiroz. "Ik ben hem zeer dankbaar voor zijn vertrouwen", aldus de vleugelaanvaller van AZ.

Iran ligt prima op koers om het WK 2018 in Rusland te bereiken. Het leidt in Groep A van de Aziatische kwalificatiecampagne, met één punt voorsprong op Zuid-Korea en twee punten voorsprong op Oezbekistan. De eerste twee ploegen gaan rechtstreeks naar het WK, de derde plaats speelt nog play-offs. Op 23 maart vervolgt Iran de kwalificatiereeks met een uitwedstrijd tegen Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen