KNVB haalt de videoscheidsrechter weg bij het stadion

28 februari 2017, 16:53

Het experiment met de videoscheidsrechter wordt ook voor de halve finale van de KNVB-beker weer van stal gehaald. Echter zit de assistent van de man met het fluit dit keer niet in een busje naast het stadion, maar 'veilig' op het Media Park in Hiversum.

Kevin Blom neemt woensdag de honneurs waar vanuit de videokamer voor de strijd tussen Sparta en Vitesse. Hij staat via een headset in verbinding met Pol van Boekel, die op het veld van Het Kasteel rondloopt met de fluit. Donderdag zal Blom zelf in Alkmaar fluiten als AZ en Cambuur het tegen elkaar opnemen.

Tijdens de achtste finale tussen PEC Zwolle en FC Utrecht zat Blom nog op locatie naast het MAC³PARK stadion. Dankzij zijn waarneming van Blom vanuit de videobus kregen de bezoekers een dubieuze en cruciale strafschop. Na afloop zochten boze fans van Zwolle het busje op, waarna Blom beschermd door de Mobiele Eenheid weggevoerd moest worden.

Toch is dat incident niet de (enige) reden voor het overplaatsen van de videoscheidsrechter naar Hilversum. "Een videoscheidsrechter op een centrale plek maakt het in de toekomst mogelijk bij meerdere wedstrijden gebruik te maken van videoarbitrage. Net zoals dat bijvoorbeeld in de NBA het geval is", vertelt KNVB-directeur Gijs de Jong op de website van de bond. "Dit past bij onze vooruitstrevende visie het voetbal eerlijker te maken en de ambitie om de komende jaren bij meer wedstrijden de videoscheidsrechter in te zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen