Liesblessure Viergever valt mee, precieze hersteltijd onduidelijk

28 februari 2017, 18:20

Peter Bosz kan opgelucht ademhalen. De blessure die Nick Viergever heeft opgelopen in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Heracles Almelo (4-1) blijkt mee te vallen. Volgens De Telegraaf gaat het om een kleine liesverrekking. Het is nog onduidelijk wanneer hij precies terug kan keren, maar de verdediger is in ieder geval niet weken uit de roulatie.

Het nieuws is vooral goed met het oog op de eerste ontmoeting met FC Kopenhagen. Joël Veltman en Davinson Sánchez zijn dan namelijk beiden geschorst, terwijl Daley Sinkgraven ook nog altijd niet helemaal fit is. Als Viergever in de Europese ontmoeting kan meedoen, is dat dus een hele opluchting voor Ajax.

Viergever moest zondag vlak voor rust het veld verlaten, nadat hij de verrekking opliep bij een rush naar voren. Matthijs de Ligt mocht hem vervangen en maakte kort na rust prompt de bevrijdende 2-1 voor de Amsterdammers.

De blessure komt na een sterke periode van Viergever, die vorige week nog de winnende treffer maakte tegen Legia Warschau. Aan het begin van het seizoen stond de linkspoot nog niet in de basiself, maar na de nederlaag tegen Willem II veranderde dat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen