Huurder GelreDome ziet Vitesse liever niet als stadioneigenaar

28 februari 2017, 19:27

Als het aan Gelredome NV en de huidige huurder Exploitatiemaatschappij Gelredome (BVEG) ligt, dan wordt Vitesse niet zelf de eigenaar van de GelreDome. In een brief aan Gedeputeerde Staten van Gelderland geven beide instanties aan bang te zijn dat de club voetbalactiviteiten de voorrang zal geven boven andere evenementen.

Vitesse benadrukt in haar betoog juist dat de club niet van alle andere activiteiten in het stadion af wil. "Vitesse heeft er juiste alle belang bij om het multifunctionele karakter van het stadion te versterken; al is het alleen maar omdat het de enige mogelijkheid is om een gezonde financiële exploitatie te waarborgen", zo citeert Omroep Gelderland.

Hiermee hoopt Vitesse de regeling dat wanneer het stadion aan een voetbalclub verkocht wordt er een boete van 11,3 miljoen euro betaalt moet worden te kunnen schrappen. Volgens de Arnhemmers is die maatregel er vooral om te voorkomen dat er niet meer gebruik gemaakt wordt van de multifunctionaliteit van het stadion.

Bij de brief zijn verschillende steunbetuigingen gevoegd, waaronder die van andere Eredivisie-clubs zoals Feyenoord en AZ. Maar ook Food Valley en oud-wielrenner Maarten Tjallingii scharen zich achter Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen