KNVB hoopt videoref in 2018/19 in alle duels te hebben

1 maart 2017, 13:36

De KNVB hoopt de videoscheidsrechter vanaf het seizoen 2018/2019 te kunnen introduceren voor alle wedstrijden in de Eredivisie. Momenteel is het toernooi om de KNVB Beker het decor van de tests met de videoarbiter, die een dienstdoende scheidsrechter aan de hand van televisiebeelden kan helpen met het nemen van belangrijke beslissingen.

Onder meer bij Ajax-Willem II en FC Utrecht-SC Cambuur was de videoref al succesvol in het bekertoernooi, waardoor veel mensen positief zijn en de videoscheidsrechter dus vaker willen zien. Ook de arbiters, logischerwijs. "Scheidsrechters balen van fouten. Alles wat helpt die te voorkomen, juichen ze toe", zegt KNVB-projectmanager Mike van der Roest in het Algemeen Dagblad over de behoefte naar de videoscheidsrechter.

Deze week wordt er bij de halve bekerfinales Sparta-Vitesse en AZ-Cambuur weer getest met de videoarbiter, die zich in het vervolgt niet meer nabij het stadion begeeft maar 'gewoon' vanuit Hilversum werkt. "Het streven is om de videoscheidsrechters in het seizoen 2018/2019 in de Eredivisie te gaan toepassen", maakt Van der Roest duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen