El Khayati: "Het is wel lastig dat Petrovic zo snel weg is"

1 maart 2017, 15:38

De carrière van Abdenasser El Khayati is ronduit bijzonder te noemen. In 2008 maakte hij bij FC Den Bosch zijn debuut in het profvoetbal, maar in 2015 stond hij na perioden bij NAC Breda en Olympiakos Nicosia als amateurspeler van Kozakken Boys in de haven te werken. Via Engelse avonturen bij Burton Albion en Queens Park Rangers kwam hij deze winter als huurling bij ADO Den Haag terecht. Daar hoopt de 28-jarige middenvelder zijn steentje bij te dragen aan lijfsbehoud.

In de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-2) mocht El Khayati van de toenmalige coach Zeljko Petrovic nog in de basis starten, maar in de drie wedstrijden onder de nieuwe trainer Alfons Groenendijk was dat niet het geval. "Het is wel lastig als de trainer die je gehaald heeft al zo snel weg is. Ik vind het vooral voor hem vervelend. In de drie wedstrijden onder Groenendijk stond ik niet in de basis. Maar ik ga er niet vanuit dat ik me tot het einde van dit seizoen in een reserverol moet schikken."

De middenvelder gaat ervan uit dat het dit seizoen nog wel goed komt met hem in Den Haag. "Ik ben een creatieve speler en weet dat er bij degradatievoetbal ook andere zaken komen kijken, zoals keihard vechten. Maar ook met mijn spel kan ik belangrijk zijn voor dit team. Om niet te degraderen, moet je ook lef en durf tonen. En scoren, want anders blijf je niet in de Eredivisie. Ik zie voor de komende wedstrijden nog genoeg perspectief voor mijzelf en voor ADO Den Haag", besluit El Khayati op de clubwebsite.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen