Jansen bezorgt Oranje-vrouwen zege op China in Algarve

1 maart 2017, 17:54

Het Nederlands vrouwenelftal heeft de eerste wedstrijd op de Algarve Cup gewonnen. Tegen China werd het 1-0 met dank aan een doelpunt van Renate Jansen. Het jaarlijkse toernooi in Portugal geldt voor de ploeg van Sarina Wiegman als voorbereiding op het EK 2017 in Nederland.

Nederland kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Na dertien minuten spelen was Jansen het eindstation van een prima aanval. Ook China werd een aantal keer gevaarlijk, maar mede dankzij goed optreden van Angela Christ gingen de Oranje-vrouwen rusten met een voorsprong.

Na rust was Nederland de bovenliggende partij en de 2-0 hing lange tijd in de lucht. Eerst was er een schot van Sheila van den Bulk tegen de lat en Vivianne Miedema raakte even later nog de paal. Gescoord werd er echter niet meer in Algarve en dus pakt Oranje de eerste drie punten van het toernooi. Australië en Zweden spelen later op woensdag nog tegen elkaar in groep C.