Fraser: "Hier gaat het om, halve finales vergeet je nog wel"

2 maart 2017, 07:44   Bijgewerkt: 2 maart 2017, 08:00

Vele klassen beter dan Sparta Rotterdam was Vitesse woensdagavond niet, maar door een 1-2 overwinning op Het Kasteel wisten de Arnhemmers wel door te stoten naar de finale in De Kuip op 30 april. Coach Henk Fraser beseft dat zijn ploeg het op basis van individuele klasse gedaan heeft. En dan vooral de klasse van Lewis Baker, die tweemaal doel trof. Ook is de trainer content met het verdedigingswerk.

"Het was behoorlijk pittig", zegt Fraser na afloop voor de camera van FOX Sports. "Ik denk dat je Sparta een compliment moet geven voor waar zij ons naartoe hebben gebracht. Zij wonnen meer afvallende ballen dan wij. Dat hebben ze uitstekend gedaan en daar hadden we niet voldoende antwoord op. Maar wij hadden ook momenten om de wedstrijd op slot te gooien. Die bal van Milot Rashica bijvoorbeeld, dan zou het 0-3 geworden zijn. Maar ik geef mijn eigen ploeg ook een compliment. We zijn goed omgegaan met de ballen die zijn inbrachten. We hebben niet overdreven veel weggegeven", vindt de keuzeheer van Vitesse.

De conclusie van Fraser luidt dan ook als volgt. "Aan de bal niet echt tevreden, verdedigend behoorlijk tevreden, uitslag supertevreden", glimlacht Fraser, die uitkijkt naar de finale. "Daar was het om te doen. Uiteindelijk gaat het om de finales, halve finales vergeet je nog wel in je carrière. Dat we deze finale gehaald hebben, geeft ook wat aan over de toenemende kwaliteit in de groep", besluit de tevreden Fraser, die met Vitesse in de finale speelt tegen AZ of SC Cambuur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen