Leicester City vecht Financial Fair Play-aanklacht aan

2 maart 2017, 08:43

Leicester City legt zich niet neer bij het feit dat het een aanklacht aan de broek heeft gekregen wegens het overtreden van de regels rond Financial Fair Play in 2014. De regerend kampioen van Engeland, die donderdag haar jaarcijfers voor het seizoen 2015/2016 gepubliceerd heeft, gaat ervan uit dat de aanklacht ingetrokken zal worden.

Leicester noteerde op 31 mei 2016 een brutowinst van 19,1 miljoen euro, maar overschreed in het (gewonnen) Championship-seizoen 2013/2014 de toegestane grens van 9,3 miljoen euro verlies. Er werd een negatief resultaat van 24,3 miljoen euro geschreven, maar de club zei dat 13 miljoen 'toegestaan' was omdat deze kosten betrekking hadden tot de promotie van Leicester en de investeringen in de jeugdacademie.

Leicester, dat afgelopen maandag na het ontslag van Claudio Ranieri opkrabbelde met een knappe 3-1 overwinning op Liverpool, is nu met de Football League (de organisatie achter de Championship) verwikkeld in een arbitragezaak over het al dan niet breken met de regels rond Financial Fair Play. Deze reglementen werden in 2012 geïntroduceerd. Onder meer Queens Park Rangers en AFC Bournemouth werden eerder al op de vingers getikt door deze regels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen