Brands vindt selectie PSV nog de beste van Nederland

2 maart 2017, 10:05

Ondanks de vroegtijdige eliminatie van PSV in de titelstrijd wordt het nog niet heel heet onder de voeten van Phillip Cocu. De trainer heeft de afgelopen jaren, met twee landskampioenschappen en zelfs overwintering in de Champions League, voldoende krediet opgebouwd. Technisch directeur Marcel Brands benadrukt dat Cocu niet aan een zijden draadje hangt.

Hoewel de prestaties van PSV dit seizoen nogal te wensen overlaten, gaat de Eindhovense topclub geen rigoureuze veranderingen doorvoeren. "Iedereen evalueert zichzelf en we evalueren ook elkaar. Maar je hoeft niet bang te zijn dat dit consequenties zal hebben voor de coach. De positie van Cocu is voor ons geen issue. Er is geen paniek of onrust", zo citeert De Telegraaf Brands, die eerder al concludeerde dat de selectie van PSV 'niet hongerig' genoeg is.

Het is voor PSV zaak om de komende maanden door te selecteren, aangezien er komende zomer waarschijnlijk meerdere spelers (waaronder Andrés Guardado) zullen vertrekken. Dat doorselecteren was vorig jaar nog niet mogelijk, zo geeft Brands aan. "Natuurlijk was er het plan dat spelers als Willems en Narsingh afgelopen zomer zouden vertrekken. Maar als er voor hen geen club komt, stuur je ze dan weg? We praten hier over spelers, die top hebben gepresteerd. Dan kun je niet ineens zeggen: nu moet hij maar weg, want we gaan doorselecteren."

Kijkend naar de spelersgroep van PSV, concludeert Brands niet dat deze minder goed is dan die van de koploper. "Onze selectie is zeker niet minder dan die van Feyenoord. Ik vind nog steeds dat we de beste selectie van Nederland hebben en in ieder geval een selectie, die kampioen moet kunnen worden. Maar het gaat niet alleen om kwaliteit, maar ook om hoe ver en diep je kunt gaan om een resultaat te halen", zegt Brands. "Maar ik kan er niet in meegaan, dat we PSV helemaal moeten vernieuwen. We hebben nog steeds allemaal goede spelers, we hebben geen oude spelers en er zijn geen aflopende contracten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen