Özil komt in boek met mooie anekdote over Mourinho

2 maart 2017, 13:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De voetbalwereld smult van een passage in de autobiografie van Mesut Özil. De Duitse spelmaker van Arsenal blikt in het leeswerk terug op zijn relatie met José Mourinho, die zijn trainer was bij Real Madrid. De Portugese coach noemde hem ooit een 'lafaard'.

Zowel Özil als Mourinho was van de zomer van 2010 tot de zomer van 2013 werkzaam in het Estadio Santiago Bernabéu. De Duitser en Portugees wonnen samen de competitie en de beker, maar niet altijd ging het even lekker tussen de twee. In Özil's boek 'Die Magie des Spiels' (De Magie van het Spel) komt de Duitser met een leuke anekdote.

Volgens Özil zei Mourinho het volgende tegen hem. "Je denkt dat prachtige passes genoeg zijn en denkt dat je zo goed bent dat vijftig procent genoeg is." Özil gaat verder met omschrijven. "Hij is even stil en staart naar mij met zijn donkerbruine ogen. Ik staar terug. We lijken wel twee boksers die met hun stare-down bezig zijn voor de eerste ronde. Hij toont geen emotie en wacht tot ik wat zeg. Hoe erg ik hem op dat moment haat. Maar de waarheid is dat ik van hem hou", schrijft Özil. Toen de Duitser zijn shirt op de grond gooide, ging de tirade van Mourinho verder. "Oh, geef je het nu op? Je bent zo'n lafaard. Wat wil je nou? Onder de lekkere, warme douche kruipen? Shampoo in je haar? Alleen zijn? Of wil je de andere spelers, de fans en mij laten zien wat je allemaal kan doen?", zo eindigt het fragment.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen