Vloet gaat verder als manager voetbalzaken bij FC Den Bosch

2 maart 2017, 19:27

Wiljan Vloet stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van FC Den Bosch, zo meldt de club donderdagavond. Wel blijft hij verbonden aan de club in een andere rol. Vanaf 1 juli wordt hij namelijk manager voetbalzaken bij de Jupiler League-club. 

Als manager voetbalzaken is Vloet vanaf het nieuwe seizoen verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van FC Den Bosch en het scoutingsapparaat. Bij het eerste elftal krijgt hij een adviserende rol. Algemeen directeur Bert Wernke benadrukt wel dat het niet betekent dat Vloet technisch directeur wordt. "Het aanstellen en eventueel ontslaan van een nieuwe hoofdtrainer is mijn verantwoordelijk en die van de raad van commissarissen. Wel zullen we hierbij gebruik maken van de expertise van Wiljan als adviseur."

Ook legt Wernke uit dat de positiewisseling niet komt omdat Vloet het slecht doet als trainer van FC De Bosch, dat momenteel dertiende staat in de Jupiler League. "Als dat zo was, zouden we hem natuurlijk ook niet in een andere functie bij de club houden. Integendeel, wij waren op zoek naar iemand om leiding te geven aan onze voetbalopleiding in al zijn facetten, en toen bleek dat we de kandidaat daarvoor al in huis hadden. Wiljan is iemand die heel graag werkt met jeugd en zijn waarde op dat gebied ook al bij andere clubs bewezen heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen