Van Praag ziet graag minister van Sport in Nederland

2 maart 2017, 21:05

Michael van Praag hoopt dat de overheid besluit om een minister van Sport aan te stellen. Mocht die functie er inderdaad komen, dan zou hij die taak graag vervullen. Van Praag verwacht dat een dergelijke minister veel voordelen kan hebben voor een land.

Tijdens een bijeenkomst over sport en politiek in Scheveningen gaf Van Praag toelichting op zijn idee. "Sport is het beste integratiemiddel dat Nederland heeft. Het maakt met sport niet uit of je op de VVD, SP of PVV stemt. Als je een doelpunt maakt, omhels je elkaar", wordt hij geciteerd door de NOS. "Als er één komt, dan zou ik er meteen naar solliciteren."

Als voorbeeld noemt Van Praag het feit dat minister Schippers niet naar Oekraïne mocht afreizen toen Nederland een conflict had met het land. Voor een wedstrijd van het Nederlands elftal mocht Schippers echter een dag van te voren wel afreizen. "ik vind echt dat wij een minister van Sport moeten krijgen. Er zijn zo veel landen die dat wél hebben. In Nederland is dat weleens geopperd, maar het is nooit van de grond gekomen", aldus de voorzitter van de KNVB.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen