Twente wil gat met gehavend Willem II verder vergroten

3 maart 2017, 15:41

Vorig seizoen eindigde het eredivisieduel tussen FC Twente en Willem II door een hattrick van Lucas Andersen in een 1-3 overwinning voor de Tilburgse bezoekers. Een dergelijk scenario hoopt de thuisploeg uit Enschede dit seizoen te voorkomen. De Enschedeërs en de Tricolores trappen zaterdagavond om 18.30 uur af, met Jochem Kamphuis als scheidsrechter.

Klich vervangt Van der Heyden

Omdat coach René Hake bij Twente weer kan beschikken over de van een schorsing terugkerende Mateusz Klich, zal Jelle van der Heyden op de reservebank plaatsnemen. "Het is logisch dat Mateusz zaterdag weer in de basis start", zegt Hake op de clubwebsite. De trainer mist de geblesseerde Sonny Stevens en Oussama Assaidi nog. "Oussama werkt een individueel programma af in Amsterdam. Hij is er de komende wedstrijden nog niet bij."

Hake vindt dat Twente het aan haar stand verplicht is om voor het eigen publiek drie punten te pakken tegen Willem II, dat één plaats (acht versus negen) maar wel zes punten onder Twente staat op de ranglijst. "Thuis spelen we voor de winst. Met het publiek achter ons, gaat dat ons tot nu toe goed af. We willen in eigen huis winnen. Daar is goed spel voor nodig en we kunnen ons vasthouden ons spel in de laatste thuiswedstrijden."

Van de Looi: "Zorgen dat we meer voetballen"

Aan de zijde van Willem II is winteraanwinst Obbi Oularé er wegens een hamstringblessure nog niet bij, wat ook geldt voor Vajebah Sakor (heup), Freek Heerkens (buik), Bartholomew Ogbeche en Pele van Anholt (beiden knie). Ondanks deze blessures won Willem II vorige week bij Excelsior. "Het ging zeker niet gemakkelijk maar we hebben een mooie slag geslagen", zegt trainer Erwin van de Looi op de clubwebsite over dat duel. "In de wedstrijd tegen FC Twente moeten we zorgen dat we meer voetballen en verdedigend minimaal hetzelfde brengen."

Van de Looi beschouwt Twente-uit op voorhand een lastige pot. "FC Twente staat op een knappe achtste plek en beschikken over een goede voorhoede. Ze hebben met Mokotjo en Klich twee echte motoren in de ploeg. Maar deze tegenstander biedt ook meer mogelijkheden om zelf aan voetballen toe te komen", aldus Van de Looi, die hoopt dat zijn ploeg steeds weerbaarder wordt. Zo kan er in zijn optiek beter worden omgesprongen met tegenslagen. "Dat zorgt er nu nog wel eens voor dat we onbewust toch anders gaan spelen. Aan zulke ontwikkelingen in de wedstrijd moeten we wat meer maling hebben en meer zelfvertrouwen uitstralen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen