Heerenveen geeft in slotfase zege weg tegen Go Ahead

3 maart 2017, 21:53   Bijgewerkt: 4 maart 2017, 09:25

In een slordige maar vermakelijke pot voetbal heeft sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles. Nadat de thuisploeg nog met een achterstand ging rusten, keerde het met behulp van drie sterke invallers de wedstrijd om. Go Ahead speelde zoals wel vaker dit seizoen een prima pot, maar bleek aanvankelijk niet sterk genoeg om een punt mee te nemen uit Friesland. In de slotfase kwam daar toch nog onverwachts een doelpunt en dus werd het 2-2.

Sinds Martin Ödegaard werd gehuurd van Real Madrid was hij vaker in het nieuws dan dat hij beslissend was voor Heerenveen. Een basisplaats in het thuisduel tegen nummer 16 Go Ahead leek echter de perfecte mogelijkheid om zich te laten zien, en deze kans greep Ödegaard met twee handen aan. De blonde middenvelder strooide met mooie passjes en stond aan de vooravond van de wederopstanding van Heerenveen in de tweede helft.

In een vrij slordige wedstrijd was het weer Ödegaard die het publiek even liet opveren, toen hij met een mooi passje Sam Larsson vond. De Zweedse aanvaller schoot echter gehaast over. Opnieuw had Go Ahead snel een antwoord, en ditmaal leverde het zelfs de openingstreffer op.

Heerenveen was uiteraard zeer ontevreden over de achterstand en het hoofd van Jurgen Streppel stond op onweer. Zijn ploeg zocht de aanval en zette vol druk om een gelijkmaker te forceren, maar Go Ahead bleef bij vlagen ook aanvallen. Beide clubs scoorden echter niet meer tot aan de pauze, en dus werd er met een 0-1 tussenstand de kleedkamers opgezocht.

Heerenveen drukte gelijk door en zocht naar de voorsprong. Deze kwam er ook snel: Na een prachtige aanval en een 'akka panna' van Larsson had weer Ödegaard een mooie pass in huis en vond hij invaller Luciano Slagveer, die binnen prikte. Zo had Heerenveen de wedstrijd binnen enkele minuten compleet gekanteld en dreigde Go Ahead weer met lege handen over te blijven.

Zelfs met de voorsprong op zak bleef Heerenveen de gevaarlijkste ploeg, met Ödegaard en Larsson als grootste uitblinkers. Het was echter Go Ahead dat de volgende goal maakte: in de 89ste minuut ging Mulder onder de bal door en kon invaller Leon de Kogel de 2-2 binnenschieten. Het lukte Heerenveen niet om in de resterende tijd nog te scoren, en dus was 2-2 ook de eindstand. Go Ahead zal met een tevreden gevoel terugkijken, terwijl bij Heerenveen teleurstelling zal overheersen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen