Jong Ajax wint ruim bij Oss, Jong PSV gelijk bij Fortuna

3 maart 2017, 22:17   Bijgewerkt: 3 maart 2017, 22:44

Een week na het veroveren van de bronzen stier voor de derde periode heeft Jong Ajax de uitwedstrijd tegen FC Oss met ruime cijfers gewonnen. Het werd vrijdag 0-3 in het Frans Heesen Stadion. Jong PSV speelde op visite bij Fortuna Sittard met 0-0 gelijk.

Bij rust leidde Jong Ajax al met 0-2 in Oss. Met een stiftbal over Oss-keeper Jordy Deckers opende Abdelhak Nouri in de elfde minuut de score, negentien minuten later was Mateo Cassierra met een schot in de verre hoek verantwoordelijk voor de 0-2. Op aangeven van Nouri bepaalde Kenny Tete in de 61ste minuut de eindscore op 0-3.

Het duel tussen Fortuna Sittard en Jong PSV bracht niet heel veel spektakel, al was de thuisclub na rust de bovenliggende partij. Desondanks bleef het 0-0. Ook FC Volendam en MVV, die achter Jong Ajax en Jong PSV vierde en vijfde staan in de Jupiler League, speelden gelijk. Dat deden ze voor eigen publiek tegen respectievelijk FC Dordrecht (1-1) en Almere City FC (2-2).

Volendam en MVV morsen

Op slag van rust bracht Jack Tuyp FC Volendam nog wel aan de leiding tegen Dordrecht, maar de bezoekers herstelden twintig minuten na de pauze via Joël Thomas het evenwicht. In De Geusselt kwam MVV in de tweede helft tegen Almere City twee keer op achterstand, door tegengoals van Rick ten Voorde en Calvin Mac-Intosch. Toch hielden de Limburgers nog een punt over aan de partij. Dat was het gevolg van een treffer van Joeri Schroijen in de 87ste minuut. Emrullah Güvenç had eerder al voor de 1-1 getekend.

Het puntenverlies van Volendam en MVV is goed nieuws voor koploper VVV-Venlo, dat maandag pas op bezoek gaat bij Jong FC Utrecht. De Limburgers hebben nu dertien punten voorsprong op Volendam en veertien op MVV. Jong Ajax, dat tweede staat op vijf punten van VVV, komt net als nummer drie Jong PSV niet in aanmerking voor promotie en is derhalve geen bedreiging voor de klassementsleider. SC Cambuur kan zondag op gelijke hoogte komen met Volendam. Daarvoor moet de Leeuwarder club, die donderdag in de halve finale van de KNVB Beker na penalty's verloor bij AZ, winnen bij Achilles '29.

De Graafschap wint ook van NAC

De Graafschap pakte voor de derde keer op rij drie punten. Ditmaal was de formatie van trainer Henk de Jong op De Vijverberg met 2-1 te sterk voor NAC Breda. Door een goal van Piotr Parzyszek in de 31ste minuut stond het lang 1-0 in Doetinchem. NAC had na rust meerdere kansen om terug te komen tot 1-1, maar faalde. Dat deed Daryl van Mieghem in de 85ste minuut niet aan de andere kant (2-0). Jari Oosterwijk maakte direct daarna wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Mede door twee benutte penalty's van Dario van den Buijs in de tweede helft won FC Eindhoven de thuiswedstrijd tegen Telstar met 4-2. Ook RKC Waalwijk boekte een doelpuntrijke thuiszege, in het Mandemakers Stadion werd Helmond Sport ondanks een 1-2 achterstand met 5-2 verslagen. Daan Rienstra, Johan Voskamp en Pieter Langedijk (2) zorgden in de laatste twintig minuten voor de ommekeer. FC Den Bosch en FC Emmen hielden elkaar in De Vliert op 1-1. Alexander Bannink zette Emmen in de tiende minuut op 0-1, Niek Vossebelt maakte in de 63ste minuut gelijk uit een penalty.