Man U bijt zich in vechtduel stuk op Bournemouth

4 maart 2017, 15:27   Bijgewerkt: 4 maart 2017, 15:41

Het Premier League-weekend is zaterdagmiddag op Old Trafford met een heerlijk voetbalgevecht in gang geschoten. In Manchester kwam Manchester United op voorsprong tegen Bournemouth, maar wist het de zege ondanks dat de bezoekers de gehele tweede helft met tien man speelden, niet over de streep te trekken: 1-1. Zlatan Ibrahimovic miste in de tweede helft een strafschop.

Met het duel tussen Liverpool en Arsenal later op de zaterdag in het verschiet, kon United goede zaken doen in de strijd om de topvier in Engeland. De ploeg leek daar ook van doordrongen, want de thuisploeg kende een uitstekend start tegen Bournemouth. United speelde erg aanvallend en dwong voldoende kansen af. Omdat de aanvallers het vizier niet op scherp hadden, was het voor het team van José Mourinho zeer welkom dat een verdediger na 23 minuten de score opende. Marcos Rojo produceerde zijn eerste PL-goal door van dichtbij de bal in het doel te schuiven.

United zat door de verdiende voorsprong in een zetel, maar een kwartier later draaide het duel om. Phil Jones ging veel te wild een duel aan met Joshua King, waardoor scheidsrechter Kevin Friend naar de stip wees. Het buitenkansje werd vervolgens feilloos verzilverd door King, die die bal hoog tegen de touwen knalde: 1-1.

Waar een rode kaart United bespaard bleef, was Bournemouth wel aan de beurt. Kort voor rust kreeg middenvelder Andrew Surman zijn tweede gele kaart en daardoor moesten de bezoekers de gehele tweede helft met tien man spelen. Dankzij een geweldige mentaliteit sleepte de uitploeg een knappe 1-1 uit het vuur, al kreeg United in de tweede helft nog grote kansen. De grootste was voor Ibrahimovic, die na zeventig minuten een strafschop miste. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Artur Boruc. Ook Paul Pogba faalde in de afwerking met twee schoten in de slotfase.

Voor United is de remise alweer het vierde gelijkspel in de laatste zes competitiewedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen