Fenomenale Mertens eist ook in Rome absolute hoofdrol op

4 maart 2017, 16:59   Bijgewerkt: 4 maart 2017, 17:14

Zoals zo vaak dit seizoen heeft Dries Mertens zaterdagmiddag ook in de kraker tegen AS Roma een hoofdrol opgeëist bij Napoli. De kleine spits scoorde in Stadio Olimpico twee keer, en had daarmee een enorm aandeel in de 1-2 zege op concurrent AS Roma. Bij de thuisploeg zorgde Kevin Strootman in de slotfase nog voor de aansluitingstreffer, maar hij kon een nederlaag niet meer voorkomen. Daardoor is het gat tussen de nummer twee en drie geslonken tot twee punten.

Mertens scoorde tot dusver al zestien keer in dit Serie A-seizoen en was zaterdagmiddag nog twee keer trefzeker. Daarmee was hij wederom belangrijk voor Napoli, dat zich met de overwinning uitstekend hersteld heeft van de thuisnederlaag tegen Atalanta van vorige week. Het belangrijkste voor de topclub is dat het gat met Roma nu is teruggebracht tot twee punten. Voor de thuisclub is de nederlaag een domper, aangezien er een einde is gekomen aan een zegereeks van vier duels op rij.

Na de openingsgoal kreeg Roma via Strootman een goede kans om gelijk te maken, maar de Nederlander schoot van dichtbij gehaast over. Die misser kwam de thuisploeg duur te staan, want kort na rust sloeg Mertens weer toe. Na balverlies op het middenveld bij Roma werd Lorenzo Insigne op links weggestuurd en hij bediende Mertens met een scherpe voorzet. De Belg kon de bal bij de tweede pal simpel binnenlopen en tekende daarmee voor de 0-2. Teleurstellend was het vervolgens dat Mertens in de slotfase geblesseerd het veld moest verlaten. Over de ernst van zijn blessure is vooralsnog niets duidelijk.

Zonder Mertens moest Napoli het in de slotfase nog vol zien te houden en dat ging met hangen en wurgen. Toen Strootman met een droge knal in de 89ste minuut voor de 1-2 zorgde, was de beer los in Rome. De thuisclub was ontketend en zorgde voor een stormloop richting het doel van José Reina. De keeper blonk uit, door in blessuretijd op geweldige wijze een van richting veranderde inzet uit het doel te tikken. Ondanks de dadendrang in de slotfase sloot Napoli het duel dus winnend af en daardoor is de tijd om plaats twee weer volledig open. De belangrijkste vraag is nu echter: hoe erg is de blessure van Serie A-fenomeen Dries Mertens? [photo,105070,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen