Liverpool wint dankzij sterke eerste helft van Arsenal

4 maart 2017, 20:35

Liverpool presteert dit seizoen, tot ergernis van manager Jürgen Klopp, wisselvallig. Het werd deze week nog maar eens duidelijk. Zaterdag, vijf dagen na de kansloze 3-1 nederlaag bij Leicester City, wonnen The Reds op Anfield de kraker tegen concurrent Arsenal vooral dankzij een sterke eerste helft met 3-1.

Bij Arsenal ontbrak Mesut Özil vanwege ziekte en begon Alexis Sánchez verrassend op de bank. Zonder de Chileense smaakmaker maakte Arsenal in de eerste helft van het treffen in en met Liverpool een matige indruk. De Londenaren creëerden aanvallend weinig, waardoor de Liverpool-verdedigers voor de pauze amper iets te doen hadden.

Liverpool speelde zelf uitstekend in de eerste 45 minuten en beloonde zichzelf daarvoor ook met twee doelpunten. Roberto Firmino tekende in de negende minuut voor de 1-0. De Braziliaan werkte de bal bij de tweede paal in het doel na een voorzet van Sadio Mané. Vijf minuten voor rust waren de rollen omgedraaid. Ditmaal trof Mané, na een vloeiende aanval, doel uit een voorzet van Firmino.

Direct na de pauze mocht Sánchez alsnog invallen bij Arsenal en met hem in de gelederen gingen de bezoekers ook beter spelen. Dat resulteerde in de 57ste minuut in de aansluitingstreffer van Danny Welbeck. De aanvaller schoot de bal tegen de touwen na een steekpass van Sánchez, die daarmee zijn gram haalde.

Daardoor werd het weer spannend, maar een gelijkmaker bleef uit. In de extra tijd, nadat Divock Origi eerder al uit een vrije trap tegen de paal had gekopt, werd het via Georginio Wijnaldum zelfs nog 3-1. De Nederlandse middenvelder zette met een treffer op aangeven van Origi een kroon op zijn goede optreden. Adam Lallana speelde ook een belangrijke rol in de opbouw. De Engelsman kwam in de tegenaanval in balbezit, wilde Origi aanspelen, maar zag dat de Belg buitenspel stond. Daarom draaide hij behendig een rondje, om de latere assistgever daarna alsnog aan te spelen.

Door de winst neemt Liverpool de vierde plaats in de Premier League over van Arsenal. Aan het einde van het seizoen plaatst de nummer vier zich voor de voorronde van de Champions League, terwijl de nummer vijf genoegen moet nemen met een ticket voor de voorronde van de Europa League. Liverpool speelde wel een wedstrijd meer dan Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen