PEC Zwolle boekt soevereine overwinning op Vitesse

4 maart 2017, 22:59

PEC Zwolle heeft in eigen huis een knappe overwinning geboekt op Vitesse. Na een flitsende start in de eerste helft met twee vroege goals zat de club uit Overijssel op rozen. In de tweede helft kwam Vitesse sterker voor de dag, en wankelde Zwolle. De thuisclub rechtte echter haar rug en uiteindelijk werd er zonder al te veel problemen met 3-1 gewonnen.

Vitesse kende een heerlijke week, omdat het door dinsdagavond Sparta te verslaan de finale van de beker wist te bereiken. De club uit Arnhem zat wellicht nog een beetje met het hoofd in de wolken, want in het MAC3Park stadion keek het al na 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Voor de openingstreffer van PEC was Vitesse ook al slordig bij een goede countermogelijkheid, toen Lewis Baker de foute keuze maakte. De Arnhemmers hadden dus totaal niet hun dag, en schotjes van Adnane Tighadouini, Milot Rashica en Kevin Diks brachten geen verandering in hun aanvallende onmacht. Zwolle speelde rustig de bal rond, gesteund door de comfortabele voorsprong. Zo werd op rustige wijze de eerste helft uitgespeeld. Met een 2-0 tussenstand en onder luid applaus van het thuispubliek zochten de spelers na 45 minuten de kleedkamers op.

Hierna was het weer de beurt aan Zwolle: Queensy Menig schoot na een knappe actie op de binnenkant van de paal. Helaas voor Zwolle vloog de bal keihard de andere kant op, uit de goal. Een minuut later kon het Zwolse publiek alsnog juichen: Danny Holla toonde weer eens aan een vrije trappen-specialist te zijn en schoot heerlijk de 3-1 tegen de touwen.

PEC wist zonder grote kansen te incasseren de 3-1 voorsprong over de streep te trekken, en kan tevreden terugkijken op een mooie voetbalavond. Vitesse zag een mooie week eindigen in een deceptie, en zal met een hoop chagrijn de bus terug naar Arnhem ingaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen