Barcelona geeft show weg tegen Celta en scoort vijf keer

4 maart 2017, 22:41

FC Barcelona heeft vertrouwen getankt voor de return tegen Paris Saint-Germain van komende woensdag in de achtste finales van de Champions League. De Spaanse grootmacht schitterde zaterdag in Camp Nou met een 5-0 overwinning op Celta de Vigo.

In de negentiende minuut raakten Luis Suárez en Lionel Messi in één aanval allebei de paal, maar vijf minuten later had laatstgenoemde wel succes. De Argentijn schoof de bal vanaf de rand van het penaltygebied in het doel na een solo vanaf het middenveld. Vijf minuten voor rust bediende Messi Neymar, die het leder vervolgens met veel gevoel over Celta-keeper Sergio Álvarez liftte.

In de tweede helft ging de show van FC Barcelona verder. Ivan Rakitic was in de 57ste minuut op aangeven van Rafinha goed voor de derde Catalaanse treffer. Vier minuten later tikte Samuel Umtiti uit een voorzet van Messi de 4-0 binnen. Uitblinker Messi verzorgde in de 64ste minuut zelf het slotakkoord in de vorm van de 5-0. Ditmaal sneed hij vanaf de rechterflank naar binnen om Álvarez in de korte hoek te passeren.

Barcelona, waar Jasper Cillessen op de bank bleef, neemt door de winst de koppositie in La Liga weer over van Real Madrid. De achtervolger, die eerder op de dag met 1-4 won bij SD Eibar, speelde wel een duel minder.

Woensdag krijgt Barcelona in de return van de achtste finales van de Champions League bezoek van Paris Saint-Germain. De Catalanen moeten dan de 4-0 nederlaag in Parijs van drie weken geleden zien goed te maken.