AC Milan overleeft benutte strafschop van De Guzman

4 maart 2017, 22:57

Ondanks een rake penalty van Jonathan de Guzman, tegenwoordig actief bij Chievo Verona, heeft AC Milan drie punten bijgeschreven in de 27ste speelronde van de Serie A. De Rossoneri wonnen zaterdag in San Siro met 3-1 van de middenmoter uit Verona. Carlos Bacca was met twee goals de matchwinner.

Bacca bracht Milan in de 24ste minuut aan de leiding. De Colombiaan werd aangespeeld door Gerard Deulofeu, kapte naar binnen en schoot de bal vervolgens in het doel. Vlak voor rust herstelde De Guzman met zijn tweede Serie A-treffer van het seizoen de balans. De Nederlandse middenvelder benutte een penalty, die werd toegekend na een overtreding van Mattia De Sciglio op Serge Gakpé. Omdat laatstgenoemde buitenspel leek te staan, was de strafschop wel omstreden.

In de extra tijd van de eerste helft kreeg Milan zelf ook een penalty, na een handsbal van Bostjan Cesar. Bacca meldde zich bij de stip om de strafschop te nemen, maar schoot over. De oud-speler van Sevilla maakte zijn fout twintig minuten voor tijd goed in de vorm van de 2-1. Half liggend trof hij doel na een corner. Acht minuten voor tijd kreeg Milan opnieuw een penalty toegekend. Bacca was op dat moment al gewisseld door trainer Vincenzo Montella en vanuit de dug-out zag hij Gianluca Lapadula scoren vanaf elf meter.

Met de behaalde drie punten komt AC Milan op vijftig stuks, waarmee het samen met Lazio op de vijfde plaats staat. De werkgever van Stefan de Vrij en Wesley Hoedt speelt zondag nog wel uit tegen Bologna. Milan is stadgenoot Internazionale nu voorbij, maar dat team gaat zondag nog op visite bij Cagliari.