Verliezend Feyenoord mist doellijntechnologie tegen Sparta

5 maart 2017, 14:27   Bijgewerkt: 5 maart 2017, 15:05

Na een reeks van tien overwinningen heeft Feyenoord puntenverlies geleden. Op bezoek bij stadsgenoot Sparta werd het 1-0 door een goal in de eerste minuut van de wedstrijd. In de tweede helft werd een zuivere treffer van de koploper onterecht afgekeurd.

Maar opvallend was dat het tegen Sparta een heel ander verhaal werd. De thuisploeg hanteerde diezelfde tactiek en troefde Feyenoord op felheid en gretigheid meerdere malen af. Al na 48 seconden kopte Mathias Pogba Sparta zelfs op 1-0 uit een afgemeten voorzet van Jerson Cabral, die zijn oude club dus vroeg pijn deed. Pogba mocht in een tactische 5-3-2-variant van Alex Pastoor beginnen als spits.

Door die optelsom én aanvoerder Karim El Ahmadi die totaal niet in de wedstrijd zat, maakte de ploeg van Van Bronckhorst geen fijne middag door. Dat gold ook voor de tweede helft, waarin het nog minder meezat voor Feyenoord; een hoge bal vloog na een duel tussen Roy Kortsmit en Bilal Basacikoglu binnen, maar dat werd niet gezien door Makkelie en zijn assistenten. Het leek eerder op een duwfout van de Feyenoord-invaller, maar daar werd niet voor gefloten. Na de veelbesproken goal tegen PSV had de koploper opnieuw graag de doellijntechnologie willen gebruiken.

In de slotfase, met Dirk Kuyt in de ploeg en Eric Botteghin mee naar voren, hoopte Feyenoord op die ene bal die goed viel. Dat leek ook te gebeuren, maar de Braziliaan kon net niet toeslaan. In blessuretijd schoot Nicolai Jørgensen bijna alsnog de 1-1 tegen de touwen, maar Kortsmit redde op katachtige wijze. Het bleef bij 1-0, waardoor Feyenoord na lange tijd weer eens puntenverlies lijdt. Dankzij de drie punten stijgt het elftal van Pastoor naar de dertiende plek.

[photo,105095,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen