Van Bronckhorst: "Beslissing van de arbiter accepteren"

5 maart 2017, 15:24

Giovanni van Bronckhorst was teleurgesteld na de 1-0 nederlaag van Feyenoord tegen Sparta. De Rotterdammers leken nog de gelijkmaker te maken, maar de arbiter kende het doelpunt niet toe. De trainer van de Rotterdammers accepteert die beslissing en wil vooral kijken naar de prestaties van zijn team.

"Dit was een heel teleurstellende wedstrijd voor ons. De eerste helft kwamen we helemaal niet in ons spel. In de tweede helft kregen we iets meer kansen, maar dan valt hij niet", zegt Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. De trainer denkt niet dat gemakzucht de oorzaak is van de nederlaag. "Nee, zeker niet. Vandaag waren we gewoon niet goed. We maakten aan de bal de verkeerde keuzes. Je ziet dan dat je niet in de wedstrijd zit en daardoor worden duels verloren."

In de tweede helft dacht Bilal Basacikoglu de 1-1 te maken. De bal leek volledig over de doellijn, maar scheidsrechter Danny Makkelie kende geen treffer toe aan de Rotterdammers. Aan het doelpunt leek eveneens een overtreding op doelman Roy Kortsmit vooraf te gaan, maar ook daar werd niet voor gefloten. "Dit is wel in ons nadeel ja. Ik heb nog niet gezien of hij wel of niet over de lijn was", reageerde Van Bronckhorst. "Maar we hoeven er ook niet over te gaan zeuren. De scheidsrechter neemt die beslissing en dat moeten we accepteren."

De trainer denkt niet dat de nederlaag door zal werken in de hoofden van zijn spelers. "Dat hoop ik niet en dat verwacht ik ook niet. We moeten dit nu gaan analyseren en er dan volgende week weer staan. We leven gewoon van week tot week en vandaag was het duidelijk niet goed genoeg", besloot hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen