Laconieke Onana bezorgt Ajax puntenverlies in Groningen

5 maart 2017, 16:31

Ajax is er niet in geslaagd om het gat met Feyenoord te verkleinen naar twee punten. Op bezoek bij FC Groningen kwam het vlak na rust achter, en kwam het niet verder dan een gelijkspel (1-1). De hoofdrollen waren weggelegd voor André Onana en Davy Klaassen.

Maar met die instelling begonnen de Amsterdammers zeker niet in het Noordlease Stadion. Het was de thuisploeg die al snel aanspraak maakte op de 1-0, door telkens fel op de bal te zitten. De Ajacieden kregen weinig ruimte en konden zodoende niet lekker combineren. Vooral Hakim Ziyech en Lasse Schöne hadden daar zichtbaar moeite mee.

Maar na een halfuur kreeg het elftal van Peter Bosz wel twee goede kansen via Amin Younes (paal) en Bertrand Traoré. De vleugelspelers van Ajax hadden hun vizier echter niet op scherp staan. Vooral de man uit Burkina Faso beleefde allesbehalve zijn beste wedstrijd van het seizoen. Na een slimme pass van Klaassen had hij opnieuw de 0-1 op zijn schoen, maar nam hij de bal zwak mee.

In het begin van de tweede helft nam Ajax het initiatief en werd het steeds iets dreigender. Toch was het FC Groningen dat plotseling op voorsprong kwam na een vreselijke fout van André Onana. De doelman nam veel tijd, kapte Bryan Linssen uit maar nam vervolgens opnieuw veel te veel tijd. Linssen tikte 'm op de hak, maar dat werd niet gezien door Nijhuis en zijn team. De aanvaller schoot vervolgens binnen in een open doel: 1-0.

Door het gelijkspel loopt Ajax een puntje in op Feyenoord. Het verschil met de Rotterdammers is nu vier punten.