NEC boekt verdiende thuisoverwinning op mat Heracles

5 maart 2017, 18:41

NEC heeft voor het eerst sinds anderhalve maand weer een overwinning geboekt. Na een vermakelijke eerste helft en een minder leuke tweede periode eindigde de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo in 3-1. De felle Nijmegenaren knokten zich tegen de ondermaatse Heraclieden terug van een achterstand en trokken de overwinning uiteindelijk zonder al te veel moeite over de streep. Hierdoor komt NEC in punten gelijk met Heracles, waardoor het voorlopig verlost lijkt te zijn van al te ernstige degradatiezorgen.

Heracles bevond zich voorafgaand aan de wedstrijd in rustiger vaarwater dan NEC. De Nijmegenaren hadden vijf wedstrijden op rij verloren en trainer Peter Hyballa besloot om in te grijpen. Vaste waarden Kévin Mayi, Ferdi Kadioglu en Janio Bikel begonnen op de bank. De twintigjarige aanvaller Arnaut Groeneveld maakte zijn debuut in de basis.

NEC schrok even, maar wist zich knap terug in de wedstrijd te vechten, met name dankzij Michael Heinloth. De Duitse rechtsback bood eerst na een knappe rush zijn landgenoot Julian von Haacke de 1-1 aan. Na een half uur spelen pegelde Heinloth de 2-1 binnen, nadat hij bij toeval een voorzet van Lorenzo Burnet (die voor rust de ongelukkige Fomitschow had vervangen) voor zijn voeten kreeg.

Veel hielp het de Heraclieden echter niet. Heracles had dan wel veruit het meeste balbezit, maar het wist vrijwel niets af te dwingen tegen de vijf man sterke defensie van NEC. Verder dan een schietkans van Mike te Wierik en een corner van Kuwas op de lat kwamen de gasten uit Almelo na de pauze niet.

NEC kon rustig achterover leunen en proberen toe te slaan in de tegenaanval. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Na een vrije trap van Von Haacke leek Wojciech Golla de 3-1 binnen te koppen, maar het was diens bewaker Justin Hoogma die de bal als laatste raakte. Heracles leek niet meer te geloven in een comeback en de drie punten voor NEC kwamen niet meer in gevaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen