Sporting ondanks assist Dost gelijk tegen Guimaraes

5 maart 2017, 23:19

Bas Dost, de aanvoerder van de topscorerslijst in de Portugese competitie, was zondag met een assist belangrijk voor Sporting Clube de Portugal. Desondanks wist de ploeg uit Lissabon n het eigen Estádio José Alvalade, voor het oog van bijna 42.000 fans, niet te winnen van Vitoria Guimaraes. Het treffen met de subtopper eindigde in 1-1.

Sporting nam in de 35ste minuut de leiding, met Dost als aangever. De Nederlandse spits verlengde een voorzet van Ricardo Esgaio met het hoofd tot bij Alan Ruiz en die maakte er 1-0 van.

Sporting had het ondanks de voorsprong niet gemakkelijk met Vitoria Guimaraes en de bezoekers kwamen een kwartier voor tijd ook langszij. Bruno Gaspar kreeg op de rechterflank te veel ruimte van de Sporting-defensie. De Portugees wist vervolgens Moussa Marega te bereiken en die herstelde het evenwicht. In de slotfase ging Sporting nog op jacht naar de volle buit, terwijl Vitoria Guimaraes gevaarlijk probeerde te zijn in de counter. Het was spannend, maar doelpunten vielen er niet meer.

Sporting staat derde in de Portugese competitie, op ruime achterstand van titelkandidaten Benfica en FC Porto maar met een ruime voorsprong op nummer vier Sporting Braga en nummer vijf Vitoria Guimaraes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen