Boilesen baalt van Ajax: "Werd neergezet als geldwolf"

7 maart 2017, 07:43

Nicolai Boilesen vertrok afgelopen zomer door de achterdeur bij Ajax, waar hij van aanvoerder naar 'persona non grata' was gekelderd. De linksachter verkaste naar FC Kopenhagen, waar hij nog steeds een zure nasmaak heeft van de wijze waarop het allemaal is gelopen in Amsterdam. Daar moest hij lange tijd met de beloften meetrainen, omdat hij zijn contract niet wilde verlengen.

In Telesport doet de 25-jarige Boilesen zijn verhaal, twee dagen voor de Europa League-wedstrijd van Kopenhagen tegen zijn oude club. "Ik heb er destijds niet zoveel over gezegd, omdat ik het idee had dat het toch niet uitmaakte wat ik vertelde", aldus Boilesen, die zichzelf de slechterik voelde in het verhaal. "De trainer heeft een grote naam, dus iedereen stond achter hem. Het voelde als ik tegen de rest", doelt de Deense vleugelverdediger op Frank de Boer, die hem geen plek in de eerste selectie meer wilde geven na de zomer van 2015.

Er werd gezegd dat Boilesen niet wilde bijtekenen omdat hij pakken met geld eiste, maar dit weerspreekt de Deen zelf. "Er werd een beeld van mij gecreëerd dat ik heel veel geld wilde hebben. Terwijl ik nooit een echte aanbieding heb gekregen. Ik had een afspraak met de trainer dat ik na dat seizoen weg mocht. Vervolgens hadden we een gesprek van vijf minuten, waarin werd gezegd dat ik toch niet mocht vertrekken. Ik zei: 'we hebben toch een afspraak'. Toen werd naar buiten gebracht dat ik meer geld wilde hebben en dat zij daarom niet met mij wilden verlengen. Terwijl dat helemaal niet zo zat", verklaart Boilesen.

"Ik heb duidelijk gezegd dat ik geen aanbieding wilde. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dat had niets te maken met de club, de fans of het feit dat ik mezelf te goed vond. Ik heb bij Ajax zes geweldige jaren gehad en kan niets vervelends over die club zeggen. Maar ik werd neergezet als een geldwolf", bromt Boilesen verder. "Kijk, als ik voor het geld zou kiezen was ik nooit naar Ajax gegaan. Toen ik 17 jaar was kon ik naar veel grotere clubs, qua naam en qua geld. Pas de dag dat ik bij Ajax tekende wist ik wat ik zou gaan verdienen. Geld is nooit een drijfveer geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen