Wiegman: "Op weg naar EK is dit een enorme opsteker"

7 maart 2017, 08:45   Bijgewerkt: 12 juli 2017, 16:49

Op de vriendschappelijke Algarve Cup in Zuid-Portugal werkt het Nederlandse vrouwenelftal aan het vertrouwen richting het EK 2017 van komende zomer in eigen land. Dat lukte maandag prima, met een 0-1 overwinning op Zweden. Een penalty van Mandy van den Berg gaf tien minuten voor tijd de doorslag voor de Oranje Leeuwinnen.

Bondscoach Sarina Wiegman opteerde niet eens voor het sterkste elftal, terwijl de Zweedse tegenstander dat wel deed. "We spelen dit toernooi veel wedstrijden in korte tijd. We willen wat dingen uitproberen en aan de andere kant moeten we spelers ook heel zien te houden. Het was goed om eens wat andere meiden aan het werk te zien", zegt Wiegman na de winst op de KNVB-website.

Het duel met Zweden was aanvankelijk vrij stroef, maar de intrede van Lieke Martens en Vivianne Miedema werden de Oranje-dames sterker. "Op het moment dat Lieke en Vivianne erin komen, kun je zien dat het topspelers zijn. Maar ook de meiden die er wat minder lang bij zitten speelden een goede wedstrijd. Dat is tegen een topland als Zweden natuurlijk heerlijk om te zien", aldus Wiegman, die zéér tevreden is. "We hebben vandaag écht iets doorbroken. We roepen al langer dat we van toplanden willen winnen, dat we ervoor moeten zorgen dat we geen onnodige tegendoelpunten krijgen. Dat is vandaag gelukt. We moeten ons niet blindstaren op het resultaat, maar op weg naar het EK is dit een enorme opsteker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen