Arbiter uit Portugal voor Ajax, ook Kuipers en Makkelie in EL

7 maart 2017, 12:26

Ajax krijgt in Denemarken te maken met een Portugese scheidsrechter. De 37-jarige Artur Dias is door de UEFA aangesteld om de eerste Europa League-wedstrijd tussen FC Kopenhagen en de Amsterdammers in goede banen te leiden.

Hoewel Dias al zeven jaar internationaal fluit, was hij slechts eenmaal arbiter tijdens een duel van een Nederlandse club. In 2014 leidde hij de Europa League-kwalificatiewedstrijd van PSV op bezoek bij Sankt Pölten, die met 2-3 gewonnen werd door de ploeg uit Eindhoven. Overigens Dias dat jaar ook scheidsrechter bij de oefeninterland tussen Nederland en Ierland (1-1).

Ook twee Nederlandse scheidsrechters zijn donderdag actief in de Europa League. Björn Kuipers fluit bij Schalke 04Borussia Mönchengladbach alweer zijn 120ste internationale wedstrijd. Hij zal in Gelschenkirchen worden bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Charles Schaap, Serdar Gözübüyük en Pol van Boekel fungeren als de officials. Vermoedelijk treft hij op het veld nog een landgenoot met Klaas-Jan Huntelaar.

Danny Makkelie mag naar Griekenland afreizen voor de achtste finale tussen Olympiakos Piraeus tegen Besiktas, de club van Ryan Babel, Oguzhan Özyakup en Aras Özbiliz. Assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra en officials Jan de Vries, Kevin Blom en Jochem Kamphuis helpen hem hierbij. Makkelie speelde afgelopen zondag een ongelukkige rol tijdens Sparta-Feyenoord, toen hij een overtreding op doelman Roy Kortsmit en een bal over de doellijn binnen een paar seconden over het hoofd zag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen