Tuchel vol vertrouwen: "Dit team weet wat het kan bereiken"

7 maart 2017, 19:09

Borussia Dortmund moet woensdag in eigen huis een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Benfica goed zien te maken. Thomas Tuchel kan niet beschikken over een volledig fitte selectie, maar heeft er desondanks vertrouwen in dat Dortmund de kwartfinale van de Champions League kan bereiken.

Tuchel stelt tijdens de persconferentie van dinsdag dat het resultaat in de heenwedstrijd niet van heel groot belang is. "Zelfs al hadden we niet verloren, dan nog hadden we flink aan de bak gemoeten", zegt de trainer, wiens strategie direct duidelijk wordt. "We willen aanvallen, zo veel mogelijk kansen creëren en het publiek vermaken. Dit team weet wat het kan bereiken. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit een avond wordt die mensen zullen onthouden."

De trainer kan in ieder geval geen beroep doen op Marco Reus. Hij viel tijdens de competitiewedstrijd tegen Bayer Leverkusen uit met een bovenbeenblessure. Daarnaast is Raphael Guerreiro een twijfelgeval. De Portugees kampt met een dijbeenblessure en moest de training van dinsdag aan zich voorbij laten gaan. "Het is zeer twijfelachtig of hij woensdag fit genoeg is", aldus Tuchel. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen