Vitória: "Eén keer scoren zal heel veel impact hebben"

7 maart 2017, 21:59

Rui Vitória gaat woensdag met Benfica op bezoek bij Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De eerste ontmoeting eindigde in een 1-0 zege in het voordeel van de Portugezen. Voor de trainer is de opdracht duidelijk: zo snel mogelijk scoren.

Benfica heeft één duidelijk voordeel ten opzichte van Dortmund, stelt Vitória tijdens de persconferentie van dinsdag. Namelijk het feit dat de Duitsers geen uitdoelpunt hebben weten te maken. "Wij weten dat één goal van ons heel veel impact zal hebben. Ze spelen thuis dus ze zullen het ons heel lastig gaan maken. Voor ons is het cruciaal om geconcentreerd te blijven spelen. Het zal een geweldige sfeer zijn om in te spelen. We zijn gewend aan voetballen in dit soort stadions", doelt hij op de steun van de 'Gelbe Wand' in het Signal Iduna Park. 

Vitória heeft er vertrouwen in dat Benfica het karwei in Duitsland kan afmaken. "We hebben de 1-0 zege al binnen. Er zijn dingen die we beter hadden kunnen doen tijdens die wedstrijd, maar we speelden niet tegen zomaar een team. Sommige aspecten van ons spel kunnen, wanneer beter uitgevoerd, voor veel meer gevaar zorgen. We staan tegenover een fanastisch team, maar ik geloof in ons eigen kunnen", besloot hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen